Logo NACMU

Wie zijn wij?

Jan Willem

Meneer (Jan Willem) Baars

Noah's Ark in Oeganda is een serieuze internationale bestemming geworden voor onze school. Sinds 2013 mag ik betrokken zijn bij dit project en ik kan met volle overtuiging zeggen dat is een verrijkende ervaring! Het opstropen van de mouwen en daadwerkelijk iets betekenen voor dit project geeft veel voldoening aan de leerlingen en hun begeleiders. Daarnaast is het altijd weer heel bijzonder om van heel dichtbij mee te maken wat er gebeurt als rijk en arm elkaar ontmoeten. Ik zie uit naar weer een hele leerzame en indrukwekkende reis! We hopen en bidden dat God ons tijdens deze reis zal zegenen en bewaren.

Gerben

Meneer (Gerben) Aman

Ha, dit jaar mag ik weer mee met een fantastische groep leerlingen! Ik heb als begeleidend docent al genoten van de geweldige drive die de leerlingen hadden om een mooi bedrag op te halen voor Noah's Ark. Prachtig om de kwaliteiten te zien die in het reguliere onderwijsprogramma niet altijd zo naar boven komen drijven. Ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren aan deze reis, te genieten van de prachtige omgeving en cultuur in Oeganda! Hopelijk kunt u door het lezen van de reiservaringen een klein beetje met ons meereizen!

Groeten,
Meneer (Gerben) Aman

Geeke

Geeke Aman

Ha, Ik ben Geeke Aman, 31 jaar, vrouw van Gerben en zus van Anja. Ik ben schoolpsycholoog op het Wartburg College en vooral werkzaam op de locatie de Swaef en de Burcht. Wat een mooie kans om de enthousiaste verhalen van Gerben nu ook live te kunnen meemaken met de leerlingen. Ik ben erg benieuwd naar Noah's Ark en naar het land Oeganda. Ik hoop op een bijzondere en onvergetelijke tijd in deze parel van Afrika.

Anja

Anja Slurink

Ha beste lezer,
Even voorstellen!
Mijn naam is Anja Slurink, 39 jaar, getrouwd met Johannes en samen hebben wij 3 kinderen in de leeftijd van 16, 13 en 8 jaar.
In het dagelijks leven ben ik naast moeder en echtgenote ook pedagogisch medewerker in de peuteropvang. Dit doe ik met groot plezier! Hiervoor ben ik 15 jaar in de kinderopvang werkzaam geweest.
Wat een voorrecht om nu mee te mogen reizen naar Oeganda met deze geweldige groep leerlingen om zo met elkaar iets te kunnen betekenen voor de kinderen in Noah's Ark die zo kwetsbaar zijn en zoveel zorg en liefde nodig hebben.
Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit een onvergetelijke en indrukwekkende reis zal worden die we niet snel zullen vergeten!

Hartelijke groet,
Anja

Annelijn

Annelijn

Hallo allemaal,
Mijn naam is Annelijn Pons, en ik ben 15 jaar oud. Samen met deze geweldige groep hoop ik in november naar Noah's Ark te gaan, om met eigen ogen te zien wat zich daar afspeelt, en te helpen met het verzorgen van de kinderen. Dit lijkt me erg leuk, vooral omdat ik na de middelbare school waarschijnlijk naar de pabo zal gaan. Ik hoop veel te leren, en ben heel erg benieuwd naar de ervaringen die we gaan opdoen. Ik heb er zin in!

Jasmijn

Jasmijn

Hallo,
Superleuk dat u even de tijd neemt om ons blog te lezen! Ik ben Jasmijn Kodde, 16 jaar oud, en een van de 13 leerlingen die begin november naar Oeganda hopen te gaan. De reden dat ik heel graag met deze reis meewilde is omdat je zo een heel andere cultuur leert kennen, ik sowieso heel graag een keer naar een land in Afrika wilde en omdat we op deze manier de mensen daar kunnen helpen. De dingen waar ik heel erg naar uitkijk zijn de safari en de ontmoetingen met al die kinderen daar. Bedankt voor uw tijd en blijf vooral ons blog in de gaten houden om meer over ons te weten te komen en de manieren waarop we zoveel mogelijk geld voor Noah's Ark op proberen te halen!
Groetjes Jasmijn

Arinda

Arinda

Ha beste lezer!
Ik ben Arinda Kwakernaak uit Oud-Beijerland, 16 jaar en ik zit in klas 5VWO. Voor reizen ben je bij mij zeker aan het goede adres. Het liefst zou ik toetsweken inruilen voor 'reis-weken' en nog meer van de wereld zien, nieuwe plekken ontdekken en andere mensen ontmoeten. Tot nu toe gingen die reizen echter nog niet buiten Europa en stond 'Afrika' nog slechts op mijn lijstje voor 'ooit'. Logisch dus dat ik deze geweldige, unieke mogelijkheid dan ook met beide handen dankbaar aangenomen heb.
Het motto van NACMU 'van een niemand naar een iemand' sprak me vanaf het begin al aan. In het rijke Nederland kan ik me niet voorstellen wat het moet zijn om een 'niemand' te zijn. Graag wil ik dan ook van mijn rijkdom delen door allereerst al in Nederland bezig te zijn, maar er vooral ook daar voor de kinderen en vrijwilligers te zijn en waar mogelijk mijn steentje bij te dragen.
Arinda Kwakernaak

Carolien

Carolien

Hallo!
Wat leuk dat u op onze site komt kijken! Ik ben Carolien van der Elst en ik ben 15 jaar. Als ik mezelf zou moeten omschrijven in twee woorden zou ik zeggen: vrolijk en behulpzaam. Ik wil heel graag naar Oeganda omdat het van kinds af aan al mijn droom is geweest om naar Afrika te gaan en daar mensen te helpen. Ik hoop er daar ook achter te komen of een sociaal beroep iets voor mij is en ik wil ervaren wat het Christen zijn betekent in een ander land. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze reis geweldig en indrukwekkend wordt, maar het mooiste vind ik dat ik dit ook kan delen met mijn vrienden. Ik hoop dat u, ondanks dat u niet mee zal gaan, er toch van kunt genieten door de foto's en blogs die op onze site zullen verschijnen. Als u vragen heeft kunt u deze altijd stellen!

Jet

Jet

Hoi allemaal!
Wat leuk dat u de moeite heeft genomen om een kijkje te nemen op de website. Ik ben Jet Schouten, 16 jaar en ik ben super blij dat ik het voorrecht heb om samen met een toffe groep in november naar Oeganda te gaan. Oeganda is een heel mooi land maar de armoede is daar wel groot. Daarom hopen wij daar naast het genieten van de natuur en cultuur ook ons steentje bij te dragen bij Noah's Ark. Ik weet zeker dat het echt een life experience wordt en kijk er heel erg naar uit!

Arnout

Arnout

Hallo!
Ik ben Arnout Kok, 16 jaar en woon in Rotterdam. Dit jaar in November hoop ik samen met deze geweldige groep naar Oeganda te gaan om ons daar in te zetten voor alle kinderen die worden geholpen in Noah's Ark. Ik kijk uit naar een mooie en leerzame 2 weken waarin ik iets mag betekenen voor anderen. daarnaast verwacht ik natuurlijk ook dat deze 2 weken superleuk zullen zijn.

Francine

Francine

Hoi!
Ik ben Francine en ik ben 15 jaar. In november 2018 hoop ik met deze leuke groep naar Oeganda te gaan om daar twee weken vrijwilligerswerk te doen voor Noah's Ark. Toen ik hoorde dat we ook naar Oeganda konden op werkweek wist ik gelijk dat ik daar graag heen wilde, omdat het mij heel erg bijzonder lijkt om zo'n compleet andere cultuur mee te maken, maar vooral omdat ik hoop dat we iets voor de kinderen en de stichting Noah's Ark kunnen betekenen. Het aftellen is al begonnen, ik kan bijna niet wachten tot we in het vliegtuig naar Oeganda stappen!

Stijn

Stijn

Hallo iedereen,
Ik ben Stijn Kaptein, 16 jaar oud. Ik hoop, net als de rest van de groep, dit jaar 2 weken naar Oeganda te gaan.
Ik wilde altijd al naar Afrika toe, omdat het heel anders is dan Europa. Zoals een andere cultuur, mensen en landschap. Toen ik hoorde dat ik met school naar Afrika kon gaan, was ik meteen overgehaald. Mij lijkt het vooral bijzonder om kinderen te helpen die het minder hebben dan wij, omdat zij een heel ander wereldbeeld hebben dan wij. En ik hoop dat ik in die 2 weken veel voor hun kan betekenen en zo ook nieuwe dingen kan ontdekken en leren.
Het weeshuis waar we heen gaan kan natuurlijk niet bestaan zonder hulp. Daarvoor doen wij meerdere acties om geld op te halen voor Noahs Ark, waardoor er meer kinderen geholpen kunnen worden. Zo kunt U ons ook helpen met donaties!
Groeten Stijn

Elizabeth

Elizabeth

Hallo allemaal,
Ik ben Elizabeth Baars en zit op dit moment in 4vwo. Toen ik hoorde dat ik mee mocht op werkweek naar Uganda was ik heel blij! Ik ben namelijk al een keer in Uganda geweest ,ook op Noah's Ark. Toen had ik het voorrecht om al een beetje te proeven van de cultuur en van de geweldige mensen die daar wonen. Ik vind het heel gaaf en ook wel een uitdaging om weer allerlei nieuwe dingen te leren over het land en over mezelf. Ik zie er heel erg naar uit om met de groep daar naartoe te gaan en ons bij wijze van spreken onder te laten dompelen in die cultuur.

Mariëlle

Marielle

Hoi allemaal,
Ik ben Mariëlle Schilt, ik ben 16 jaar oud en ik ben erg blij dat jullie even de tijd nemen om op onze website te kijken. Ik hoop in november samen met nog twaalf anderen op reis te gaan naar Oeganda. We gaan naar Noah's Ark om daar te helpen in het weeshuis. Dit kan strijken zijn, maar ook koken en nog veel meer. Wat mijn verwachting van deze reis is, is een mooie, leerzame, verrijkende ervaring. Ik hoop dat we als groep de mensen daar kunnen helpen en met elkaar een goede en mooie reis zullen hebben. Ik heb er nu al super veel zin in!

Eva

Hoi, ik ben Eva Nootenboom en ik ben 15 jaar. In november hoop ik met 12 andere leerlingen naar Oeganda te gaan. Ik hoop daar nieuwe mensen te ontmoeten en geweldig mooie ervaringen op te doen. Mij lijkt het heel gaaf om daar te helpen en iets te betekenen voor die kinderen daar. Ik kijk uit naar een super leuke twee weken
Eva Nootenboom

Charlotte

Charlotte

Hi,
Ik ben Charlotte en ik ben 16 jaar. In oktober hoop ik met een geweldig team 2 weken naar Oeganda te gaan, en daar ons steentje bij te dragen. Het lijkt me heel gaaf om die kinderen daar een leuke tijd te geven, en ook een andere cultuur te beleven. Ik heb er heel veel zin in!